Sokszor a könnyebb utat választom és a fagyasztóba rakom a borsót, a cseresznyét, vagy a meggyet. Van viszont olyan zöldség, amit bár mások a fagyasztóba tesznek, én befőzöm. Ilyen a zöldbab.
Ma két vödör zöldbabot sikerült leszednünk.
Megpucoltuk, összevágtuk, majd többször átmostuk.
Ezután annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje, és adtam hozzá másfél evőkanál sót, majd feltettem főni.
Gyöngyözésig főt, majd utána befőttes üvegbe szettem. Úgy, hogy először lé nélkül, majd rászedtem a levet, hogy ellepje. Erre egy késhegynyi szalicilt és egy teáskanál 10 %-os ecetet tettem, és száraz dunsztba raktam.
Itt fog pihenni két napig, és csak akkor teszem a spájzba, a helyére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése