Ma nem vittem túlzásba az ebédet. Öreglebbencs volt. Tudom, hogy az nagyon finom. De a családom nem lakott jól, és valami táplálót akartak vacsorázni. Ezért a jól bevált pizzához folyamodtam. De most nem egyet, hanem több kicsit készítettem.
Mini pizza
Hozzávalók:
Tészta
fél kilogramm liszt
3dl tej
1 kanál cukor
2,5 dkg élesztő
olaj
Szósz
1 kis fej vöröshagyma
olaj
két kis doboz sűrített paradicsom (én arany fácánt szoktam használni)
1 evőkanál kristálycukor
bors
majoranna
3 db babérlevél
A tejet, a cukorral, és az élesztővel felfuttattam. Fél óra múlva a lisztel, és az olajjal összegyúrtam, és újból fél óráig meleg helyen kelesztettem. Egy kimargarinozott tepsibe tenyérnagyságú kis pizzákat formáltam (14 db).
A szószhoz a feldarabolt hagymát üvegesre pároltam, hozzáadtam a paradicsomot, és egy kevés vizet. Cukrot adtam hozzá, ízlés szerint, borsoztam, és majorannáztam, és hozzáadtam a babérleveleket. Ezt összeforraltam. Én mindig előbb készítem el, hogy ne tűz forrón kerüljön a tésztára.
A szósz után ráteszem a feltéteket. Én most kukoricát, szalámit, sajtot és paradicsomot használtam.
Előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. Akkor jó, ha az alja világos barna. Ha tovább sül, akkor megkeményedik.
Hozzávalók:
Tészta
fél kilogramm liszt
3dl tej
1 kanál cukor
2,5 dkg élesztő
olaj
Szósz
1 kis fej vöröshagyma
olaj
két kis doboz sűrített paradicsom (én arany fácánt szoktam használni)
1 evőkanál kristálycukor
bors
majoranna
3 db babérlevél
A tejet, a cukorral, és az élesztővel felfuttattam. Fél óra múlva a lisztel, és az olajjal összegyúrtam, és újból fél óráig meleg helyen kelesztettem. Egy kimargarinozott tepsibe tenyérnagyságú kis pizzákat formáltam (14 db).
A szószhoz a feldarabolt hagymát üvegesre pároltam, hozzáadtam a paradicsomot, és egy kevés vizet. Cukrot adtam hozzá, ízlés szerint, borsoztam, és majorannáztam, és hozzáadtam a babérleveleket. Ezt összeforraltam. Én mindig előbb készítem el, hogy ne tűz forrón kerüljön a tésztára.
A szósz után ráteszem a feltéteket. Én most kukoricát, szalámit, sajtot és paradicsomot használtam.
Előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. Akkor jó, ha az alja világos barna. Ha tovább sül, akkor megkeményedik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése