Meleg van. Nagyon meleg. Ilyenkor igazán nem kíván semmit az ember. Főleg nem azt, hogy a konyhában legyen az ember, a melegben. Nekem azonban mégis főznöm kell, ezért kitaláltam valami egyszerű, de mégis finom dolgot. Egy orosz levest, amit akár hús nélkül is lehet készíteni. Nem kell hozzá sok dolog, és a kedvenc káposztámat sem kellet hanyagolnom.
Scsí
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
10 dkg sárgarépa
1 zöldpaprika
1 paradicsom
50 dkg fejes káposzta
40 dkg burgonya
1 fej hagyma
1-2 babérlevél
olaj
2 dl tejföl
só
vegeta
petrezselyemlevél
bors
A húst összedaraboltam, és feltettem a vízben főni. Hozzáadtam a babérlevelet, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot. Sózta, vegetáztam, borsoztam. Félpuhára főztem.
Megpároltam olajon a felkarikázott sárgarépát, és a leveshez adtam. Ezután a leveshez tettem a vékony csíkokra vágott káposztát, és a kockára vágott burgonyát. Az egészet puhára főztem.
Kivettem a hagymát, paprikát, és paradicsomot, és a levesbe kevertem a tejfölt, majd a tetejére petrezselyemzöldet kockáztam.
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
10 dkg sárgarépa
1 zöldpaprika
1 paradicsom
50 dkg fejes káposzta
40 dkg burgonya
1 fej hagyma
1-2 babérlevél
olaj
2 dl tejföl
só
vegeta
petrezselyemlevél
bors
A húst összedaraboltam, és feltettem a vízben főni. Hozzáadtam a babérlevelet, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot. Sózta, vegetáztam, borsoztam. Félpuhára főztem.
Megpároltam olajon a felkarikázott sárgarépát, és a leveshez adtam. Ezután a leveshez tettem a vékony csíkokra vágott káposztát, és a kockára vágott burgonyát. Az egészet puhára főztem.
Kivettem a hagymát, paprikát, és paradicsomot, és a levesbe kevertem a tejfölt, majd a tetejére petrezselyemzöldet kockáztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése