Az idő ma is szörnyű! Hideg van. Ilyenkor azt ember valami meleg és laktató ételre vágyik. Igaz tegnap is főzeléket készítettem, de ma is erre szántam rá magam. Volt még egy tarjám a fagyasztóban, hát ehhez készítettem egy jó kis főzeléket. Tudom sokunknak a napközi, meg a menza jut eszünkbe, de én mégis kedvelem ezt az ételt.
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta
fél fej édes káposzta
kis fej hagyma
1 üveg paradicsomlé
só
4 evőkanál cukor
őrölt kömény
liszt
olaj
A káposztákat vékony csíkokra szeleteltem, és a paradicsomlében feltettem főni. Az apróra vágott hagymát és a fűszereket hozzátettem. Amikor már megfőtt vékony rántással sűrítettem.
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta
fél fej édes káposzta
kis fej hagyma
1 üveg paradicsomlé
só
4 evőkanál cukor
őrölt kömény
liszt
olaj
A káposztákat vékony csíkokra szeleteltem, és a paradicsomlében feltettem főni. Az apróra vágott hagymát és a fűszereket hozzátettem. Amikor már megfőtt vékony rántással sűrítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése