Nálunk még mindig borsószezon van. Minden nap szedünk egy vödör borsót, amit az anyukám megpucol. Két dolgot teszek, vagy elteszem a családnak a fagyasztóba, vagy pedig megfőzöm. Lehet, hogy előbb, utóbb unni fogjuk, de szerencsére most még nem tartunk ott.
Borsós ragu
Hozzávalók:
fél kiló sertéshús
fél kiló borsó
1 kis doboz tejföl
egy kis fej hagyma
só
bors
vegeta
pirospaprika
olaj
Olajon megfonnyasztottam az apróra vágott hagymát, majd rátettem a feldarabolt húst. Fehéredésig pároltam, majd felöntöttem vízzel. Fűszereztem, és főzni kezdtem. Ha már majdnem teljesen megfőtt a hús beletettem a borsót, és tovább főztem. Ezután beletettem a tejfölt és készre főztem.
Borsós ragu
Hozzávalók:
fél kiló sertéshús
fél kiló borsó
1 kis doboz tejföl
egy kis fej hagyma
só
bors
vegeta
pirospaprika
olaj
Olajon megfonnyasztottam az apróra vágott hagymát, majd rátettem a feldarabolt húst. Fehéredésig pároltam, majd felöntöttem vízzel. Fűszereztem, és főzni kezdtem. Ha már majdnem teljesen megfőtt a hús beletettem a borsót, és tovább főztem. Ezután beletettem a tejfölt és készre főztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése