2010. június 20., vasárnap

Még mindig borsó



Nálunk még mindig borsószezon van. Minden nap szedünk egy vödör borsót, amit az anyukám megpucol. Két dolgot teszek, vagy elteszem a családnak a fagyasztóba, vagy pedig megfőzöm. Lehet, hogy előbb, utóbb unni fogjuk, de szerencsére most még nem tartunk ott.




Borsós ragu

Hozzávalók:
fél kiló sertéshús
fél kiló borsó
1 kis doboz tejföl
egy kis fej hagyma

bors
vegeta
pirospaprika
olaj

Olajon megfonnyasztottam az apróra vágott hagymát, majd rátettem a feldarabolt húst. Fehéredésig pároltam, majd felöntöttem vízzel. Fűszereztem, és főzni kezdtem. Ha már majdnem teljesen megfőtt a hús beletettem a borsót, és tovább főztem. Ezután beletettem a tejfölt és készre főztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése