Egy ismert sztereotípia szerint, a fánk az csak farsang idején jó, és csak akkor ha élesztővel, és dagasztással töltjük az időnket. Nos nekem az igazi fánkot gyakorolnom kell. Vagy nem szalagos, vagy nem sült meg. Ezért inkább édesanyámra szoktam bízni a fánkot. Én meg beérem a fánknak nevezett könnyedebb dolgok készítésével.
Joghurtos diós fánk
Hozzávalók:
1 doboz joghurt
1 tojás
20 dkg liszt
2 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál dió
1 csomag vaníliás cukor
A joghurtot a tojással, a cukorral, és a vaníliás cukorral összeturmixoltam. A lisztben elkevertem a sütőport a diót, és apránként a joghurtos masszához adtam. Az olajat előmelegítettem és ebbe tettem a kanállal a kis fánkokat, majd aranybarnára sütöttem. Tálaláskor fahéjas porcukorral szórtam meg.
Joghurtos diós fánk
Hozzávalók:
1 doboz joghurt
1 tojás
20 dkg liszt
2 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál dió
1 csomag vaníliás cukor
A joghurtot a tojással, a cukorral, és a vaníliás cukorral összeturmixoltam. A lisztben elkevertem a sütőport a diót, és apránként a joghurtos masszához adtam. Az olajat előmelegítettem és ebbe tettem a kanállal a kis fánkokat, majd aranybarnára sütöttem. Tálaláskor fahéjas porcukorral szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése