Vasárnap és sütemény. Most egy jól kipróbált, és egyszerű süteményt készítettem. Ezt a süteményt más helyeken Felhőszeletként ismerik, és a krémet főzik, de én az egyszerűbb módját szoktam alkalmazni. A tészta olyan, mint a képviselőfánké, de nem halmokat sütök belőle, hanem lapot.
Hullámos krémes
Hozzávalók:
Tészta
2 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás
Krém
7, 5 dl tej
3 csomag vaníliás puding
1 evőkanál zselatin
25 dkg Ráma margarin
6 evőkanál cukor
15 dkg porcukor
egy kis doboz Hulala tejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
Díszítés
porcukor
A vizet zsírral felforraltam, beleszórtam a lisztet. Addig főztem, amíg el nem vált az edény falától. Ezt félretettem, amíg kihűlt, majd hozzáadtam a tojásokat, és jól kidolgoztam. Egy gáztepsit kibéleltem sütőpapírral és a tésztát rásimítottam, majd 15 perc alatt megsütöttem.
Ezután még melegen két egyenlő részre vágtam.
A pudingot tejjel, a cukorral, és zselatinnal simára főztem. Amikor kihűlt a margarinnal simára kavartam és a tészta egyik lapjára simítottam.
A tejszínt a porcukorral, habfixálóval, és a vaníliás cukorral kemény habbá vertem, és ezt is rásimítottam a tésztára, amire már rákerült a krém.
Befedtem a másik lappal, kicsit rányomkodtam, majd megszórtam porcukorral.
Tálalásig hűtőbe tettem.
Hullámos krémes
Hozzávalók:
Tészta
2 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás
Krém
7, 5 dl tej
3 csomag vaníliás puding
1 evőkanál zselatin
25 dkg Ráma margarin
6 evőkanál cukor
15 dkg porcukor
egy kis doboz Hulala tejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 csomag habfixáló
Díszítés
porcukor
A vizet zsírral felforraltam, beleszórtam a lisztet. Addig főztem, amíg el nem vált az edény falától. Ezt félretettem, amíg kihűlt, majd hozzáadtam a tojásokat, és jól kidolgoztam. Egy gáztepsit kibéleltem sütőpapírral és a tésztát rásimítottam, majd 15 perc alatt megsütöttem.
Ezután még melegen két egyenlő részre vágtam.
A pudingot tejjel, a cukorral, és zselatinnal simára főztem. Amikor kihűlt a margarinnal simára kavartam és a tészta egyik lapjára simítottam.
A tejszínt a porcukorral, habfixálóval, és a vaníliás cukorral kemény habbá vertem, és ezt is rásimítottam a tésztára, amire már rákerült a krém.
Befedtem a másik lappal, kicsit rányomkodtam, majd megszórtam porcukorral.
Tálalásig hűtőbe tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése