2010. június 20., vasárnap

Sütés nélkül

A családom imádja az édességet. Azonban már kicsit unom a linzert és a piskóta készítését. Ezért most, mint ahogy a múlt héten is kísérletezni kezdtem. Valami egyszerű, de mégis finom dolgot akartam készíteni. A csúcs pedig az egészben az, hogy még sütni sem kellett. Hát kell ennél jobb?



Könnyű citromtorta

Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű Győri édes
10 dkg vaj
12,5 dl mascarpone
250 Hulala tejszín
porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
2 db citrom

A kekszet húsklopfolóval összetörtem. Felolvasztottam a vaját és az összetört kekszre öntöttem, és összekevertem. A masszát egy tortaforma aljába simítottam, és a hűtőbe tettem.
Egy citrom héját lereszeltem. Ennek a citromnak, és még egy félnek kifacsartam a levét. A tejszínt a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a habfixálóval kemény habbá vertem. Hozzáadtam a citromhéjat, és a citromlevet, majd a mascarponét, és ezt is összedolgoztam. A krémet a keksz alapra tettem, és a tortát citrommal díszítettem, majd fogyasztásig a hűtőbe tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése