2010. június 24., csütörtök

Dubla M sütemény

Holnap hízót vágunk. Bevallom nem kedvelem. Vagyis azt nem kedvelem, hogy korán kell kelni, és zsíros lesz minden. Szóval mivel holnap hízót vágunk ezért ma sütöttem egy süteményt, mivel a disznótoros ebéd után mindig várják a desszertet. Többször dobozos süteményt tettem elébük, de most megembereltem magam. Nem olyan lett amilyenek akartam, de rossznak sem mondanám.


Mogyorós-meggyes szelet

Hozzávalók:
Tészta
5 db tojás
5 evőkanál cukor
3 evőkanál darált mogyoró
2 evőkanál liszt
sütőpor
szalalkáli

Krém
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
1 kis doboz Hulala tejszín
fél liter tej
fél kiló megy

Díszítés
3 evőkanál darált mogyoró

Az alapanyagokból hagyományos piskótát készítettem, és egy 30x25-ös tepsibe tettem, amit előtte kizsíroztam, és kiliszteztem, majd 25 percig sütöttem.
Eközben hagyományos pudingot készítettem, amibe beletettem a meggyet, majd hagytam, hogy kihűljön. Felvertem a Hulala tejszínt, és összekevertem a pudingos meggyel. Ezt a masszát rásimítottam a már kihűlt tésztára.
A három evőkanál darált mogyorót szárazon megpirítottam, és ha kihűlt a tésztára szórtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése