Rengeteg szakácskönyvem van, és rengeteg dolgot megnézek. Kipróbálom, és vagy tetszik, vagy nem. Kipróbálom, de úgy, hogy teljesen átalakítom. Vagy egyszerűen én találok ki új ízeket.
A mézes krémest szeretjük. Én viszont nem szeretem elkészíteni, mert nekem olyan pepecselős. Nyújtani, három részben kisütni, és nem is rögtön lesz fogyasztható. Ezért kitaláltam valamit, ami még kísérleti fázisban van, de a családom már így is szereti.
A mézes krémest szeretjük. Én viszont nem szeretem elkészíteni, mert nekem olyan pepecselős. Nyújtani, három részben kisütni, és nem is rögtön lesz fogyasztható. Ezért kitaláltam valamit, ami még kísérleti fázisban van, de a családom már így is szereti.
Mézes krémes torta
Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál liszt
3 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
Krém
3 dl tej
1 vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
8 evőkanál búzadara
20 dkg vaj
baracklekvár
Máz
1 tábla Szerecsen csoki
1 evőkanál étolaj
Úgy készítettem, mint a hagyományos piskótát, de cukor helyett mézet tettem bele. A masszát egy kör alakú tortaformába(26-os) tettem, aminek az aljára sütőpapírt tettem. 30 percig sütöttem. Amikor megsült azonnal levettem a sütőpapírt róla, és hagytam, hogy teljesen kihűljön.
A búzadarából, tejjel, és cukorral hagyományos tejbegrízt készítettem, nagyon keményet. Ebbe, amikor kihűlt a gríz, beletettem a két vaníliás cukrot, és a 15 dkg vajat, majd habosra kevertem.
A tortát kétfelé vágtam, és megkentem baracklekvárral, majd rátettem a grízes krémet. Erre rátettem a torta másik részét.
A csokit gőz fölött 5 deka vajjal, és olajjal felolvasztottam, és a torta tetejére simítottam.
Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál liszt
3 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
Krém
3 dl tej
1 vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
8 evőkanál búzadara
20 dkg vaj
baracklekvár
Máz
1 tábla Szerecsen csoki
1 evőkanál étolaj
Úgy készítettem, mint a hagyományos piskótát, de cukor helyett mézet tettem bele. A masszát egy kör alakú tortaformába(26-os) tettem, aminek az aljára sütőpapírt tettem. 30 percig sütöttem. Amikor megsült azonnal levettem a sütőpapírt róla, és hagytam, hogy teljesen kihűljön.
A búzadarából, tejjel, és cukorral hagyományos tejbegrízt készítettem, nagyon keményet. Ebbe, amikor kihűlt a gríz, beletettem a két vaníliás cukrot, és a 15 dkg vajat, majd habosra kevertem.
A tortát kétfelé vágtam, és megkentem baracklekvárral, majd rátettem a grízes krémet. Erre rátettem a torta másik részét.
A csokit gőz fölött 5 deka vajjal, és olajjal felolvasztottam, és a torta tetejére simítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése