2010. június 24., csütörtök

Újabb zöldség

A borsó mellett most már a zöldbab is kezd érni, és egy újabb zöldség, amit szeretünk. Főzeléknek, levesnek vagy köretnek szoktam használni. A fiam szereti a rakott zöldbabot is, bár bevallom én nem vagyok érte oda. Az igazi nagy kedvenc a zöldbableves, ecetesen, cukrosan, tejfölösen. Én hidegen is imádom, bár most visszafogtam magam, mert aludni akarok éjszaka.


Zöldbableves

Hozzávalók:
fél kiló zöldbab
kis fej vöröshagyma
kapor

pirospaprika
liszt
olaj
tejföl
cukor
ecet

A feldarabolt zöldbabot feltettem főni, hozzáadtam az apróra vágott hagymát, kaprot, és a só. Amikor már majdnem megfőtt vékony rántást tettem rá. Ezután hozzáadtam egy pohár tejfölt, és a pirospaprikát, majd tovább főztem. Amikor készen volt hozzátettem négy evőkanál cukrot, és egy evőkanál ecetet, és jól összekavartam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése