2010. június 16., szerda

Beindult a borsószezon!



Borsó. Egyike a kedvenc zöldségeimnek. A kertünkben rengeteg van, és nagyjából úgy két hétig borsós ételeket fogok készíteni. Eltenni nem szoktam a fagyasztóba, mert onnan igazán nem szeretem. Most a legelső borsólevest nem a szokványos galuskás betéttel készítettem. Azt is szeretjük, de nálunk a borsóleves metélttel működik. Tudom ez nem szokványos. Én is furcsálltam, amikor a gyerekeim úgy tíz éve így kezdték rendelni tőlem. Most azonban már csak így tudom igazán elképzelni.


Borsóleves

Hozzávalók:
fél kiló borsó
3 szál új sárgarépa
egy kis fej új vöröshagyma

bors
cukor
pirospaprika
vegeta
3 marék cérnácska (metélt)
zsír
egy evőkanál liszt

A borsót és a sárgarépát zsíron megpároltam. Amikor megpárolódott rátettem a lisztet, és azzal egy kicsit átforgattam. Felöntöttem hideg vízzel, és fűszereztem. Amikor már teljesen megfőtt, beletettem a cérnácskát, és felfőztem.
A cérnácska miatt, lehet, hogy kicsit sűrűnek tűnik, de így a finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése