Ma reggel úgy ébredtem, hogy azt hittem, hogy átaludtam jó sok hónapot, vagy máshová kerültem, mert zuhogott a hó. De mivel március van, úgy határoztam nem foglalkozom vele, le sem seprem a járdáról, mivel márciusban én ilyennel nem fogok foglalkozni. Helyette készítettem egy quichet (ejtsd:kis). A quiche egy népszerű francia étel. Egy lepény, omlós tésztából, amire különböző dolgokat raknak, főleg zöldségeket, majd leöntik egy tejszínes-tojásos keverékkel. Én most nem gyúrtam hozzá a tésztát, hanem leveles tésztát használtam. Hogy még laktatóbb legyen, salátát is készítettem hozzá.
Gyors quiche, vitamin salátával
Hozzávalók:
1 db leveles tészta
3 egész tojás
1 dl főzőtejszín
10 dkg apróra vágott bacon
10 dkg füstölt sonka
5 dkg füstölt sajt
5 dkg trappista sajt
néhány szál petrezselyemzöld
A leveles tésztát kinyújtottam, és a kivajazott pite formába raktam, úgy hogy a peremét is körbeérje. A felkockázott bacont és sonkát ropogósra sütöttem. Ha ez kihűlt rátettem a tésztára, majd a felkockázott füstölt és trappista sajtot is ráraktam. Erre szórtam apróra vágott friss petrezselyemzöldet. A három tojást összekevertem a tejszínnel, picit sóztam, majd ráöntöttem a tésztára. Ezután előmelegített sütőbe 30 percig sütöttem.
A salátához 20 dkg káposztát, egy fél sárgarépát, egy fél lilahagymát apró lyukú reszelőn lereszeltem. A káposztát sóztam, majd utána kinyomkodtam. Ezután összekavartam, borsoztam, őrölt köményt, egy kis cukrot, és ecetet adtam hozzá, majd nyakon öntöttem majonézzel.
Hozzávalók:
1 db leveles tészta
3 egész tojás
1 dl főzőtejszín
10 dkg apróra vágott bacon
10 dkg füstölt sonka
5 dkg füstölt sajt
5 dkg trappista sajt
néhány szál petrezselyemzöld
A leveles tésztát kinyújtottam, és a kivajazott pite formába raktam, úgy hogy a peremét is körbeérje. A felkockázott bacont és sonkát ropogósra sütöttem. Ha ez kihűlt rátettem a tésztára, majd a felkockázott füstölt és trappista sajtot is ráraktam. Erre szórtam apróra vágott friss petrezselyemzöldet. A három tojást összekevertem a tejszínnel, picit sóztam, majd ráöntöttem a tésztára. Ezután előmelegített sütőbe 30 percig sütöttem.
A salátához 20 dkg káposztát, egy fél sárgarépát, egy fél lilahagymát apró lyukú reszelőn lereszeltem. A káposztát sóztam, majd utána kinyomkodtam. Ezután összekavartam, borsoztam, őrölt köményt, egy kis cukrot, és ecetet adtam hozzá, majd nyakon öntöttem majonézzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése