Hagyma. Tudom, hogy sokan ódzkodnak tőle gondolván arra, hogy ezt csak olyankor lehet enni, amikor másnap nem megy az ember sehová. Mások csak a lecsóban, vagy a pörkölt alapjában tudják elképzelni. Vannak olyanok, akik pedig zsíros kenyérhez, vagy szalonnához tartják elengedhetetlennek. Én, hogy maradjak a címbeli vonalnál, ebből is egy kicsi, és abból is egy kicsi vagyok. Imádom szalonnával, és bár tudom, hogy nem egészséges mégis esténként szoktam ezt vacsorázni. Lecsóban én is használom, míg nagyon kevés pörköltet készítek ezért ez nem dobja fel a hagymafogyasztást.
Póréhagyma krémleves
Hozzávalók:
1 nagy szál póréhagyma
2 nagy krumpli
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
só
bors
vegeta
petrezselyemzöld
A feldarabolt póréhagymát és krumplit vajon megpároltam. Rátettem két evőkanál lisztet, és azzal pirítottam egy kicsit. Felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam, vegetáztam. Mikor megfőtt beleöntöttem a főzőtejszínt, és összeturmixoltam. Átszűrtem, majd újra forraltam.
Ma reszelt sajtot, és sajtos rudat adtam hozzá.
Hozzávalók:
1 nagy szál póréhagyma
2 nagy krumpli
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
só
bors
vegeta
petrezselyemzöld
A feldarabolt póréhagymát és krumplit vajon megpároltam. Rátettem két evőkanál lisztet, és azzal pirítottam egy kicsit. Felöntöttem vízzel, sóztam, borsoztam, vegetáztam. Mikor megfőtt beleöntöttem a főzőtejszínt, és összeturmixoltam. Átszűrtem, majd újra forraltam.
Ma reszelt sajtot, és sajtos rudat adtam hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése