Ma megint kacsát készítettem. De mivel a desszert finoman szólva sem volt valami könnyű, ezért eltértem a krumplipüré, párolt káposzta kettőstől. Helyette valami egészen mást készítettem. Ez nem saját találmány, valahol, valamelyik szakácskönyvemben olvastam. Nem egy hagyományos köret, nem ezt gondolná az ember a kacsához, de mégis illetek össze. Igaz az én egyik konyhai hitvallásom, hogy az illik össze, amit összeteszünk.
Zsuzsi-köret
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
20 dkg dobozos kukorica
1 csomag zacskós rizs
10 dkg dobozos zöldborsó
margarin
bors
Az apró kockára vágott krumplit és a zacskós rizst megfőztem. Amikor elkészült, óvatosan összekevertem a krumplit, a rizst, a kukoricát, és a borsót, a kis margarint, és ízlés szerint a borsot.
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
20 dkg dobozos kukorica
1 csomag zacskós rizs
10 dkg dobozos zöldborsó
margarin
bors
Az apró kockára vágott krumplit és a zacskós rizst megfőztem. Amikor elkészült, óvatosan összekevertem a krumplit, a rizst, a kukoricát, és a borsót, a kis margarint, és ízlés szerint a borsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése