Igaz, hogy ma vasárnap van, de eltértem a krumplipürétől, mint körettől. Akartam, valami nemzetközi konyhát. Bevallom múlt héten az indiai konyhával kísérleteztem, de finoman szólva nem ízlett. Így maradtam a jól bevált ízeknél, megbolondítva egy kis tortillával.
A tortilla Mexikó nemzeti eledele. Készítik kukorica lisztből, és búzalisztből. Most én is az utóbbit választottam. Ezt szokták mártogatósnak használni, de ebből készül a taco, burrito vagy a fajita is.
Csirkés burrito
Hozzávalók:
Tészta
30 dkg liszt
4 evőkanál olaj
1 teáskanál só
fél csomag sütőpor
víz
A lisztet, sóval, sütőporral, olajjal összekevertem, majd langyos vízzel lágy tésztát gyúrtam belőle, és 20 percig pihentettem. Ezután nyolc egyforma golyót formáztam belőle, és lisztezett asztalon vékonyra kinyújtottam. Öntöttvas serpenyőben zsiradék nélkül sütöttem, amíg felhólyagosodott, majd a másik felét is addig sütöttem. Amikor kész lett melegen tartottam.
Csirkés ragu
25 dkg csirkemell
2 evőkanál étolaj
pirospaprika
só
bors
vegeta
chili
1 doboz vörösbab konzerv
1 doboz kukorica konzerv
tejföl
A csirkét felcsíkoztam. Olajból, borsból, chiliből, sóból, vegetából pácot készítettem, és ebbe raktam a csirkét egy órára. Ezután elkezdtem sütni. Mikor már majdnem készen volt hozzátettem a konzerv kukoricát és babot. A legvégén tejföllel behabartam.
A tortilla egyik oldalára tettem a raguból, szórtam rá reszelt sajtot, majd felgöngyöltem. Ha valakinek nem elég meleg fél percig beteheti a mikróba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése