2010. március 14., vasárnap

Szeles vasárnap


A három napos hosszú hétvégén azt hittem, hogy egy kicsit kint is lehetek, de most hó helyett úgy fúj a szél, hogy sárkányt lehetne eregetni. Nem tűnik márciusi időnek.
Vasárnap újból bőségesen megetettem a fiatalságot, hogy azokat a kilókat, amit elvesztettek hétköznap, most fel tudják szedni. Igazából nálunk vasárnap jön össze a család, jókat eszünk, beszélgetünk. Ilyenkor a húsleves elengedhetetlen, és valami desszert. Közte pedig ott van valami húsos főfogás, körettel.

































Baconba göngyölt vagdalt, krumplipüré muffinnal, paradicsommártással

Hozzávalók:
Baconba göngyölt vagdalt
40 dkg darált hús
2 szelet kenyér
1 tojás
1 csomag bacon
zsemlemorzsa

bors
Krumplipüré muffin
fél kiló krumpli
2 evőkanál tejföl
5 dkg margarin
5 dkg trappista sajt
Paradicsommártás
1 liter sűrű paradicsomlé
zsír
2 evőkanál liszt
cukor



Beáztattam a kenyeret, majd összemorzsoltam. Összekevertem a darált hússal, tojással, sóval, borssal és zsemlemorzsával. Pihenni hagytam. Ezután hosszú formára igazítottam és betekertem a baconba. Biztonságképpen fogpiszkálóval tűztem a vagdalt hoz. Sütőzacskóba tettem, beletettem egy tepsibe, vizet öntöttem alá, és 40 percig sütöttem. Amikor megsült vártam, amíg kicsit kihűlt, és csak utána szeleteltem.
Szokásos módon krumplipürét készítettem, vigyázva, hogy ne legyen túl híg. Kimargarinoztam a muffin sütőt, és beletettem egy púpozott evőkanál pürét. Ezekbe négy kocka sajtot tettem, majd befedtem egy kanál pürével. Előmelegített sütőbe tettem, és egy órát sütöttem. Nem azonnal vettem ki a muffin sütőből, mert akkor csak szétesik.
Zsíron két evőkanál lisztből rántást készítettem. Felöntöttem a paradicsommal, ízlés szerint sóztam cukroztam, és keverés mellett mártás állagúvá főztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése