2010. március 7., vasárnap

Hús és zöldség


Ha vasárnap, akkor laktató húsos étel. Az elmúlt két hétben kacsa volt, így most nem kerülhettem el a sertéshúst. Tudom sokan ódzkodnak tőle, beszélnek a koleszterinről, meg arról, hogy nem egészséges, de mivel mi tartunk sertéseket, ezért még sem kerülhetem el a vele való főzést. A sertéshúst különben is lehet variálni, és nem mindig a pörkölt-rántott hús-sült hús háromszöget kell alkalmazni. Egy kis ötlettel fel lehet dobni egy pörköltet is, ahogy én ezt ma tettem.

















Palóc ragu

Hozzávalók:
30 dkg nem zsíros sertéscomb
30 dkg sárga hüvelyű bab

pirospaprika
olaj
kapor
egy evőkanál étkezési keményítő
tejföl
egy kis fej vöröshagyma

Az olajon üvegesre pároltam a hagymát, hozzátettem a felcsíkozott húst, felöntöttem vízzel. Beletettem a pirospaprikát, a sót, a kaprot, és főztem. Utána hozzátettem a babot. Amikor mind a kettő megfőtt behabartam keményítős tejföllel.
Krumplipürét adtam hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése