Ha vasárnap, akkor laktató húsos étel. Az elmúlt két hétben kacsa volt, így most nem kerülhettem el a sertéshúst. Tudom sokan ódzkodnak tőle, beszélnek a koleszterinről, meg arról, hogy nem egészséges, de mivel mi tartunk sertéseket, ezért még sem kerülhetem el a vele való főzést. A sertéshúst különben is lehet variálni, és nem mindig a pörkölt-rántott hús-sült hús háromszöget kell alkalmazni. Egy kis ötlettel fel lehet dobni egy pörköltet is, ahogy én ezt ma tettem.
Palóc ragu
Hozzávalók:
30 dkg nem zsíros sertéscomb
30 dkg sárga hüvelyű bab
só
pirospaprika
olaj
kapor
egy evőkanál étkezési keményítő
tejföl
egy kis fej vöröshagyma
Az olajon üvegesre pároltam a hagymát, hozzátettem a felcsíkozott húst, felöntöttem vízzel. Beletettem a pirospaprikát, a sót, a kaprot, és főztem. Utána hozzátettem a babot. Amikor mind a kettő megfőtt behabartam keményítős tejföllel.
Krumplipürét adtam hozzá.
30 dkg nem zsíros sertéscomb
30 dkg sárga hüvelyű bab
só
pirospaprika
olaj
kapor
egy evőkanál étkezési keményítő
tejföl
egy kis fej vöröshagyma
Az olajon üvegesre pároltam a hagymát, hozzátettem a felcsíkozott húst, felöntöttem vízzel. Beletettem a pirospaprikát, a sót, a kaprot, és főztem. Utána hozzátettem a babot. Amikor mind a kettő megfőtt behabartam keményítős tejföllel.
Krumplipürét adtam hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése