2010. március 20., szombat

Tavaszi ízek


Itt a tavasz! Több órát kint töltöttem a szabadban. Kertészkedtünk, veteményeztünk, és élveztük azt, hogy órákat kint lehet lenni didergés nélkül.
A tavasz másik nagy adománya, hogy egyre több friss zöldséget lehet használni. Én ma a salátát választottam, és levest készítettem belőle. Édesanyám imádja a levest, én pedig megkívántam. Így nem volt más választás, mint az, hogy megfőzöm.

































Salátaleves

Hozzávalók:
1 fej saláta

bors
3 babérlevél
2 evőkanál liszt
1 kis doboz tejföl
ecet
cukor

A salátát csíkokra vagdaltam, felengedtem másfél liter vízzel sóztam, borsoztam, beletettem a babérlevelet. Mikor megfőtt behabartam. Ecettel, cukorral ízesítettem.
Személyenként egy főtt tojást adtam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése