Alapvetően a családom nem szereti az olasz ételeket. A spagetti és a makaróni nálunk nem tartozik a kedvencek közé. Két olasz étel van, amit szeretünk a tiramisu és a pizza. A pizzából sem az előregyártottat, azt párszor vettem, de akkor a macska lakott jól, pedig drága és minőségi volt. Én az előre sütött kész lapot sem szoktam megvenni, és a szószt sem veszem le a bolt polcáról. Lehet, hogy sokan azt gondolják, hogy jóval időigényesebb, és drágább. Lehet, hogy igazuk van. Viszont sokkal finomabb, az biztos.
Pizza házilag
Hozzávalók:
Tészta
fél kilogramm liszt
3dl tej
1 kanál cukor
2,5 dkg élesztő
olaj
Szósz
1 kis fej vöröshagyma
olaj
két kis doboz sűrített paradicsom (én arany fácánt szoktam használni)
1 evőkanál kristálycukor
bors
majoranna
3 db babérlevél
A tejet, a cukorral, és az élesztővel felfuttattam. Fél óra múlva a lisztel, és az olajjal összegyúrtam, és újból fél óráig meleg helyen kelesztettem. Egy kimargarinozott tepsibe köralakúra kisimítottam. Rátettem a szószt.
A szószhoz a feldarabolt hagymát üvegesre pároltam, hozzáadtam a paradicsomot, és egy kevés vizet. Cukrot adtam hozzá, ízlés szerint, borsoztam, és majorannáztam, és hozzáadtam a babérleveleket. Ezt összeforraltam. Én mindig előbb készítem el, hogy ne tűz forrón kerüljön a tésztára.
A szósz után ráteszem a feltéteket. Most egy kis csirkemell sonkát, házi füstölt kolbászt, egy kis kukoricát, és trappista sajtot tettem rá.
Előmelegített sütőben 25 percig sütöttem. Akkor jó, ha az alja világos barna. Ha tovább sül, akkor megkeményedik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése