Vannak olyan napok, főleg amikor a fiam is itthon van, hogy kicsit, vagy inkább nagyon nehéz ételt főzök. Ilyenkor nem foglalkozom az egészséges életmóddal, és a koleszterinnel. Olyan ételeket készítek, ami laktató, úgy is mondhatnám egytálételek, de elég belőlük csak egy tányért megenni és már tele vagyunk.
Füstölt oldalas római tálban
Hozzávalók:
8 szelet füstölt oldalas
fél kiló savanyú káposzta
fél kiló krumpli
1 dl tejföl
egész borókabogyó
Az oldalast egész éjszaka hideg vízben áztattam. Reggel a savanyú káposztát három léből kimostam. A római tálat egy óráig hideg vízben áztattam, majd utána beleraktam a szeletekre vágott krumplit. Erre ráraktam az oldalast, majd a káposztát. Erre tettem a borókabogyót. Tejföllel beborítottam, ráraktam a fedőt, és betettem a sütőbe. Két óra hosszáig sütöttem.
Hozzávalók:
8 szelet füstölt oldalas
fél kiló savanyú káposzta
fél kiló krumpli
1 dl tejföl
egész borókabogyó
Az oldalast egész éjszaka hideg vízben áztattam. Reggel a savanyú káposztát három léből kimostam. A római tálat egy óráig hideg vízben áztattam, majd utána beleraktam a szeletekre vágott krumplit. Erre ráraktam az oldalast, majd a káposztát. Erre tettem a borókabogyót. Tejföllel beborítottam, ráraktam a fedőt, és betettem a sütőbe. Két óra hosszáig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése