2010. március 21., vasárnap

Három az egyben


A vasárnap elengedhetetlen része a desszert. Most nem a hagyományos piskótát készítettem, valami krémmel, hanem rétest. De nem az egyszerű, hanem a kissé bonyolultabbnak tűnő fajtából.

















Göngyölt rétes


Hozzávalók:
8 db réteslap
25 dkg túró
25 dkg mák
1 üveg magozott meggybefőtt
1 tojás
citromlé
mazsola
zsemlemorzsa
0,2 dl tej
1 fél narancs leve
12 evőkanál cukor
4 csomag vaníliás cukor
fahéj
3 evőkanál búzadara

A túrót összekevertem a tojással, a búzadarával, 2 vaníliás cukorral, 4 evőkanál cukorral, 1 evőkanál citromlével, mazsolával és állni hagytam. A leszűrt meggyet összekevertem zsemlemorzsával, fahéjjal, és 4 evőkanál cukorral, és ezt is állni hagytam. A tejet felforraltam a maradék cukorral, a narancslével, a vaníliás cukorral, majd annyi mákot kevertem hozzá, hogy sűrű masszát kaptam.
A háromfajta tölteléket külön-külön két-két darabos olajozott réteslapra tettem, és feltekertem. A három rétest rátettem a negyedik kettős réteslapra, és beletekertem. Beolajoztam a tetejét, és előmelegített sütőbe 25 percig sütöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése